Syksyn 2019 sävelet

Uusi kausi alkamassa, nyt jo kuudennen kerran! Olen valtavan kiitollinen, miten te kaikki oppilaat ja yhteistyökumppanit olette tehneet haaveistani totta ja saan jatkaa tätä unelmieni työtä! Soittotunnit ja kerran viikossa kokoontuvat muskarit laitetaan käyntiin viikolla 34 ja siitä eteenpäin jatketaan myös kerran kuussa päiväkotien ja vanhusten hoitolaitosten omia muskareita ja muita musiikkiryhmiä. Kesällä tuli koettua monta mukavaa musakeikkaa ja uusia odotellaan taas syksyn mittaan. Minut saatoitte bongata Pakkahuoneen torilta paitsi soittamassa, myös myymässä Neolifen tuotteita! Neolife kulkee vahvasti mukana Musiikkituvan toiminnassa, antaen minulle voimia ja virtaa tehtä tätä sydämeni työtä! Tuotteista saat lisätietoja minulta, joko soittamalla tai viestittämällä. Iloa ja aurinkoa, sopivasti sateen ropinaa kaikille loppukesän lämpimiin hetkiin ja alkavaan syksyyn! Hymyillään ja soitellaan kun tavataan!
Ps. Näitä kotisivuja päivitän harvakseltaan, ajankohtaisimmat asiat löydät kätevästi Musiikkituvan facebook -sivuilta.

Syyskauden aloitus 2018

”Taas on aika aloittaa, uudet rytmit rummuttaa. On kiva olla yhdessä, kaverit on vieressä, hei!”
Helteinen kesä taittuu syksyyn ja on aika käynnistellä uutta kautta Musiikkituvassa. Iloisesti tervetuloa mukaan musiikin ja oppimisen iloon kaikki oppilaat kotijoukkoineen ja muut yhteistyökumppanit!

Torstaina 16.8. vietetään Uudessakaupungissa ensimmäistä kertaa Vakka-Suomen Taideyhdistyksen aloitteesta Taiteiden yötä. Musiikkitupa on silloin mukana järjestämässä Lasten Taiteiden yö -tapahtumaa yhdessä Nukketeatteri Piironginlaatikon kanssa Rauhanpuistossa klo 18-20. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan taiteilemaan sekä soittamaan ja laulamaan Paukepiiriin! Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Säävaraus.

Opetus käynnistyy maanantaina 20.8. Olen yhteydessä kaikkiin soitto-oppilaisiin soittotuntien ajankohtien sopimiseksi tämän viikon aikana. Bändimuskarilaisille olen laittanut omat infot aloituksista whatsapp -ryhmissä ja päiväkoti Tiitiäisen perheet saavat omat infokirjeet tällä viikolla. Kerran kuussa kokoontuvat päiväkotimuskarit ja mummomuskarit sovitaan erikseen. Innolla odotan jälleen uusia säveliä, oppimisen ja yhdessäolon iloa ja toivotan kaikille mukavaa ja värikästä syksyä!

 

Kevättä kohti!

Aurinkoisin mielin ja uusin sävelin kuljetaan kohti kevättä! En päässyt pitkään aikaan päivittämään näitä kotisivuja, mutta nyt kaikki toimii taas niin kuin pitääkin, jee! 🙂
Tässä muutamia tulevia tapahtumia:
Lankalauantaina 31.3. pidetään U:gin torilla ”Laululankaa” Pop up -muskari, jonne ovat tervetulleita mukaan kaikenikäiset lapset ja aikuiset laulamaan ja leikkimään yhdessä. Kellonaika tarkentuu myöhemmin, tähtäimessä on aamupäivän hetki.
Musiikkituvan kevätkonsertti musisoidaan maanantaina 21.5. klo 18.00 U:gin seurakuntakeskuksessa (Koulukatu 6). Mukana esiintymässä ovat soitto-oppilaat ja kerran viikossa kokoontuvat muskariryhmät. Yleisöä toivotaan myös paikalle, joten tämän päivän voi jo ilmoittaa kotijoukkojen ja ystävien kalentereihin tiedoksi.
Lasten soundi – kesäinen musatapahtuma järjestetään nyt jo toisen kerran maanantaina 9.7. Haapaniemessä. Seurailkaa ilmoituksia lehdissä ja facebookissa, kerrotaan lähempänä sitten tarkemmin lisää.

Laulellaan ja hymyillään kun tavataan!

Uusi sähköpostiosoite

Valoisaa ja aurinkoista kesän alkua! Vanha sähköpostiosoitteeni jää pois käytöstä piakkoin. Uusi osoite Musiikkitupaan on: paivi.kurkilahti@gmail.com. Tallentakaa tämä, niin yhteydet säilyvät edelleen. Kesän aikana Musiikkituvassa on hieman hiljaisempaa, vähän henkäistään välillä niin saadaan tilaa uusille sävelille! Vanhusten parissa pidetään vielä kauden viimeinen Lauluvirkut -kerho Kalannissa ensi viikolla ja Hoitokoti Hellään sovittiin juuri tänään kesäkuun Mummomuskaripäivää. Pari soittokeikkaa yksityistilaisuuksissa on kiikarissa myös ja yksi lasten musatapahtuma heinäkuussa, josta kuulette lähiaikoina lisää. Haluan jakaa tähän kesän alkuun teille vielä Inkeri Ruokosen ajatuksen: ”Laulavasta sylistä nousee laulava lapsi.” Laulakaa lapsille ja lasten kanssa, rohkeasti omalla äänellänne, kesken arjen puuhia tai rauhallisia hetkiä, leikitellen, rauhoittaen, mitä milloinkin on meneillään. Laulakaa vanhuksille, joita sanat eivät ehkä enää tavoita, mutta tuttu laulu menee syvemmälle, koskettaa, ja antaa hetkeksi tunteen, että ollaan yhtä, ymmärretään toisiamme. Lämpöä, laulua, leikkiä ja levollisia hetkiä jokaisen kesään! 🙂

Musiikkituvan kevätkonsertti 21.5.2017

Musiikkituvan kevätkonsertti pidetään sunnuntaina 21.5. klo 17.00 kulttuurikeskus Crusellissa. Laulun ja soiton iloa ovat jakamassa kaikki tällä kaudella kerran viikossa musisoineet Rytmi-, Piano- Ukulele- ja Bändimuskarit sekä soitto-oppilaista pianisteja, kitaristi ja rumpali. Musiikin matkassa liikutaan mm. merellisissä tunnelmissa ja luonnon ihmeiden äärellä. Ohjelmistoa on koottu yhdessä oppilaiden kanssa ja harjoiteltu ahkerasti talven ja kevään aikana. Konserttiin on vapaa pääsy ja arvioitu kesto on n. tunnin verran. Ovet avataan yleisölle ja muskarilaisille klo 16.45. Soitto-oppilaat voivat tulla harjoittelemaan etukäteen saliin klo 16.00 alkaen. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja saa numerosta 040 7673925/Päivi.

Lähetyslounaalla elävää musiikkia

Uudenkaupungin seurakunta järjestää Lähetyslounas -tapahtuman lauantaina 4.2. klo 12 ja 15 seurakuntakeskuksessa. Golfravintolan Tapio Pääkkö ja Vakkakokit Oy:n Paul-Erik Hakkarainen loihtivat monenlaista herkkuruokaa pöytään, joten tänne kannattaa ehdottomasti tulla mukaan nauttimaan hyvästä ruuasta ja samalla tukemaan lähetystyötä. Elävää musiikkia ruokailun lomaan soittelen pianolla yhdessä huilisti Jaana Kulmalan kanssa. Lippuja saa etukäteen Kirkkoherranvirastosta sekä Kalannin Säästöpankista. Myös ovelta, mikäli paikkoja on jäljellä. Lisätietoja www.uudenkaupunginseurakunta.fi.

Säveliä Suutarintalossa

Jo perinteeksi muodostunut lämminhenkinen joulutapahtumamme ”Säveliä Suutarintalossa” järjestetään nyt neljättä kertaa lauantaina 3.12.2016 klo 16-19. Luvassa on vanhanajan joulutunnelmaa, glögiä ja joulumusiikkia, jota teille tarjoilevat Jaana Kulmala huilulla ja Päivi Kurkilahti pianolla. Soitamme vanhoja ja uudempia joululauluja ja yleisö voi myös ehdottaa omia toiveitaan. Eteisessä on pieni joulupuoti. Samana päivänä Uuteenkaupunkiin saapuu Joulujuna Turusta, joten toivotamme myös kauempaa tulleet jouluvieraat lämpimästi tervetulleiksi mukaan tähän tunnelmalliseen joulun odotuksen hetkeen. Lisätietoja 040 767 3925/Päivi

”Lasten kuu – marraskuun” MusaPiknikit

Marraskuussa on tarjolla monenlaista mukavaa ohjelmaa Uudessakaupungissa lapsille! Musiikkitupa järjestää tähän lasten kulttuurikuukauteen liittyen yhdessä Liikunta ja hyvinvointi Oy Ellenin kanssa kaksi lastenkonserttia, joissa molemmissa on omat teemansa. Lauantaina 19.11. seikkaillaan sirkuksessa: temppuillaan, leikitään väreillä ja valoilla, tutustutaan sirkuksen eläimiin sekä tietysti lauletaan ja soitetaan! Seuraavalla viikolla 26.11. ollaan jo matkalla kohti joulua ja joulun puuhia: käydään katsomassa tonttujen jouluvalmisteluja, leikitään ja tanssitaan vanhoja ja uudempia laululeikkejä sekä soitetaan tietysti joulumusaa! Tonttulakin voi ottaa mukaan jos haluaa. Konserteissa kaikki pääsevät mukaan toimintaan liikkuen, laulaen, leikkien ja soittaen! Paikkana on Ellenin jumppasali (Ainonkuja 5, Uusikaupunki) ja ajankohdat siis lauantai 19.11. ja lauantai 26.11. klo 10.30-11.15. Konsertin hinta on 10 euroa / lapsi / konsertti tai jos perheessä on useampia lapsia, pääsee koko perhe mukaan 15 eurolla / konsertti. Aikuiset pääsevät mukaan ilmaiseksi lapsen seurassa. Ilmoittautumiset Johannalle tai Päiville tekstiviestillä tai sähköpostilla: ilmoita osallistuvien lasten ja aikuisten lukumäärä. Voit tulla myös ilmoittautumatta paikan päälle, lippuja saa vielä ovelta. Iloisesti tervetuloa mukaan musiikin ja liikunnan riemuun!
Johanna Harikkala-Nurmi 050 564 3374, jharikkala@hotmail.com
Päivi Kurkilahti 040 767 3925, paivi.kurkilahti@uusikaupunki.fi

Lokakuun MusaPiknik

MusaPiknik -lastenkonserttisarjan toinen konsertti pidetään lauantaina 15.10. klo 10.30-11.15 Ellenin jumppasalilla (Ainonkuja 5, Uusikaupunki). MusaPiknik -lastenkonsertti on muskarin ja liikkarin yhdistelmä, jossa lapset ja aikuiset saavat laulaa, leikkiä, liikkua ja soittaa yhdessä toisten kanssa. Tällä kertaa piknikin teemana on syksyinen metsä, eli lähdemme leikisti retkelle, temppuilemme metsäpoluilla ja laulamme leirinuotiolla. Ohjaajina Ellenin Johanna Harikkala Nurmi sekä Musiikkituvan Päivi Kurkilahti. Hinta 10 euroa / lapsi tai 15 euroa / perhe. Ilmoittautumiset ja lisätietoja 050 564 3374 Johanna tai 040 767 3925 Päivi. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta. Iloisesti tervetuloa mukaan!

MusaPiknik -lastenkonserttisarja

Tervetuloa mukaan iloiseen MusaPiknikiin!
Tänä syksynä järjestän yhdessä Ellenin Johanna Harikkala-Nurmen kanssa neliosaisen lastenkonserttisarjan, jonne ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä oman aikuisen kanssa. MusaPiknik on hauska ja vauhdikas sekoitus muskaria ja lasten liikuntaa. Tilaa annetaan myös rauhalliselle kuuntelulle ja hiljaisuuden kokemiselle. Konserteissa yleisö osallistuu mukaan toimintaan aktiivisesti: kaikki pääsevät laulamaan, soittamaan, tanssimaan, liikkumaan ja kuuntelemaan, kukin omien mieltymysten mukaan. Konsertit järjestetään lauantai aamupäivisin Ellenin jumppasalissa (Ainonkuja 5, Uusikaupunki) klo 10.30-11.15 kerran kuukaudessa: 17.9., 15.10., 19.11. ja 26.11. (HUOM! joulukuun konsertti siirtyi marraskuun loppuun!!) Konsertin hinta on 10 euroa / lapsi / konsertti tai jos perheessä on useampia lapsia, pääsee koko perhe mukaan 15 eurolla / konsertti. Aikuiset pääsevät mukaan ilmaiseksi lapsen seurassa. Ilmoittautumiset Johannalle tai Päiville tekstiviestillä tai sähköpostilla: ilmoita osallistuvien lasten ja aikuisten lukumäärä. Iloisesti tervetuloa mukaan musiikin ja liikunnan riemuun!
Johanna Harikkala-Nurmi 050 564 3374, jharikkala@hotmail.com
Päivi Kurkilahti 040 767 3925, paivi.kurkilahti@uusikaupunki.fi